2017. dec 06.

Szerelem - illúzió

írta: P.Gabriella
Szerelem - illúzió

f66f5679d928d2f0aa7b9cfdac5dd625.jpg

A szerelem csak egy illúzió?

Jó benne élni, energikussá, ítélkezésmentessé válsz és ragyogsz. 

De előbb vagy utóbb véget ér. Véget ér, mert a fizikai test sem bírja ezt a megterhelést 

27.jpg

A fenil-etil-amin az amfetaminok családjába tartozó vegyület, amelynek legismertebb hatása az eufória. Kedélyjavító hormon, a szerelem felfokozott lelki állapotáért, a jól ismert jelekért - úgymint heves szívdobogás, elpirulás, stb. – ennek az apró kis molekulának a fokozott termelődése tehető felelőssé. Azonban ahogy a szerelem eufóriáját kiváltja, a lángoló érzés elmúlásáért is felelős. 

Innen

talantbek_chekirov.jpg

Kép - Talantbek Chekirov

 

"Szerelemhormon"

Egyelőre keveset tudunk a PEA-nak rövidített, feniletilaminnak nevezett "szerelemhormonról". A kedélyjavító amfetaminhoz hasonló hatású hormon a szervezetben termelődik. Ha valaki szerelmes lesz, az agyban emelkedik a PEA szintje, és nem kevesebb, mint 18 hónapig magasabb is marad. A "nagy szakítások" utáni depressziót a PEA csökkent vérbeli szintjével magyarázzák. A PEA a csokoládéban is megtalálható. Egyes szakemberek szerint, ha valaki szerelmes lesz, több csokoládét kíván.

Innen

3_1.jpg

Mi jön aztán? 

Ha sikerül, akkor újra Önmagam  tudok lenni és párommal szeretetben és tiszteletben tudok élni. Elismerem az egymás iránti szeretetünket, egymás erejét, a másik gondolkodás módját. Megtanulok humorral, apró figyelmeztetésekkel jelezni, hogy húúú most ám átlépted a küszöböm. Megtanulom segíteni a másikat, meghagyom az ő útján és segítő kezet nyújtok neki, ha sérülnek szárnyai, vagy megreked a munkájában. 

Néha egy ölelés, kedves szó, együtt töltött értékes idő, meglepetés is helyrehoz egy kialvó szerelmet. Mert a túl erős lángolás sem, jó, melyben elvesztem önmagam.

Nagyon nehéz. Nehéz ott lenni és igaz szeretetben létezni. Hogy ne kötődjek túlságosan, hogy ne veszítsem el a tisztaságom és hitem. 

touching-l.jpg

Hiszek a szeretetben. Erősebb bárminél. Nincs benne önzés, fájdalom, csak melegség. 

A szerelem egy nagy hőfokon megélt álom, semmi több. Hajlamos vagyok benne agresszívvá is válni, mert a hormonjaim tombolnak. Ha túl hevítem magam elkezdek harcolni és figyelmen kívül helyezem a másik Lény igényeit, létét. 

Szóval nehéz tudni mikor lépem át azt a bűvös határt...össze is zavar rövid időre. Aztán rendeződik a test, a lélek, a szellem. Bölcsesség száll meg és megtalálom megint az egyensúlyt.

Nagy László - Ki viszi át a Szerelmet

 

Létem ha végleg lemerült ki imád tücsök-hegedűt?

Lángot ki lehel deres ágra?

Ki feszül föl a szivárványra?

Lágy hantú mezővé a szikla- csípőket ki öleli sírva?

Ki becéz falban megeredt hajakat, verőereket?

S dúlt hiteknek kicsoda állít káromkodásból katedrálist?

Létem ha végleg lemerült, ki rettenti a keselyűt!

S ki viszi át fogában tartva a

Szerelmet a túlsó partra!”

(1957)

Ha valaki mégis tudja, hogyan lehet megmenteni a szerelmet...az mondja!

 

Szólj hozzá

Élet Szerelem Test-Lélek-Szellem Nő-férfi