2017. nov 15.

metanoia

írta: P.Gabriella
metanoia

the_moon_and_nightspirit_metanoia.jpg

The Moon and Nightspirit - Metanoia

 

Ráleltem egy új szóra: metanoia...  

header.png

A katolikus egyház szimplán a megtérést látja benne (a bűnükből valót).

metanoia.jpg

A Wiki szótár szerint: a metanoia (görög μετάνοια, metanoia) a szövegkörnyezettől függően más és más jelentésű: jelentésbeli vagy gondolati fordulat, korrekció, helyesbítés, véleményváltoztatás, megváltozás, megtérés, konverzió, életátgondolás, a gondolkodás megváltozása, a gondolkodásmód átalakítása, átfordulás, átalakulás.

dewdrop_dancers.jpg

Szerintem a metanoia egyfajta lélekbeszéd, új döntések meghozatala, életigenlés, új gondolatok megjelenése mely állandóan változik. Befelé figyelés. A szívünkre, Egységünkre való hallgatás. A súgás meghallása, megérzésünk észrevétele és a változásra való hajlam. 

Ahogyan a fa minden évben ugyanazt a gyümölcsöt hozza, és az mégis mindig új, ugyanúgy a maradandó értékű gondolatokat is állandóan újra kell alkotni.

Albert Schweitzer

belso-lepke.jpg 

A régi, hagyományos utak működőképtelensége már nem ad megfelelő táptalajt a fiataljainknak ahhoz, hogy ezen az úton haladjanak. Elnehezült minden. Por fedi a hagyományokat, amelyekhez nehéz viseletek, félelmet keltő babonák és irányítottság tartozik. Új gondolkodás mód szükséges mind az ősi jelek, mind a Természethez való visszatérés, mind az étkezés, mind a Földön élő élőlények életterének együttműködéséhez való  megértéshez. 

e246fb072c2768f9a18c1219f7cb76fe.jpg

Hol találjuk meg ezt? 

Belül, legbelül. Kialakítva magunkban egy olyan beszélgető lehetőséget, amellyel csatornákat alakíthatunk ki Belső Énünk és a segítő Szellemvilág között. A tudatos álmodás, az ébren álmodás, vagy csak maga az álmodás is nagy segítségünkre lehet ebben. A szív (nem a biológiai) megnyitása nagyon fontos feladat ezen az úton. Mert ez egy Út, egy életfelfogás. Nagyon is lelkieredetű. Nyitottnak lenni mindenre. Ezen az úton meg kell szabadulni minden lehúzó, akadályozó, befolyásoló tényezőtől. 

A Természet mindig képes a megújulásra. Csak figyelnünk kell, hogy mi is tudjuk az utat. Példát venni róla. 

Szólj hozzá

Tudatosság Tanítás