2017. okt 09.

Az ősi ismeretlennel való ismerkedés

írta: P.Gabriella
Az ősi ismeretlennel való ismerkedés

black_hole_cartoon.jpg

Feketelyuk

Miért félünk annyira a sötétségtől? Mindenki a Fénybe akar menni...mindenki oda akar jutni. 

A sötétségben vakok vagyunk. Agyunk azonnal rááll az alvásra.

Próbáld ki! Csukd be a szemed. Máris sötét van.

Azt mondják meditálj! Sötét van. 

Agyunk azonnal belerak az alvás fázisba. Miért? 

Talán félelmünk, vagy valami ősi érzés teszi ezt?

Ősi Félelem?

Van ilyen? 

El akarunk jutni a MAGunkig, de minduntalan megtorpanunk, mert oda felé nincs előtaposott út. Váratlan dolgok vannak. Hirtelen bukkannak elő a semmiből és mellbe csapnak. Mert nem vagy felkészülve rá. Csak a benned rejlő iránytű a lélek tudja jelezni, hogy tovább! Ott van az ős ok. Benne a magodban. 

Honnan indult ki a teremtés? 

A káoszból. az őskáoszból.

Csak úgy volt minden...

 

7b12244b9aa1939f65fc5861dbf27f6f.jpg

Ouroboros az egyik legősibb jelkép.

A saját farkába harapó kígyó, vagy sárkány. Ez a hipertér, ahol nincs idő. 

A Gilgames eposz a sumér agyagtáblák üzenete foglalkozik az őskáosszal. Találtam egy oldalt, ami elgondolkodtató. Ide másolom az egész cikket:

Kezdetben volt az ŐSKÁOSZ.

Hímnemű felét  APSZU-nak,( AP-tenger, ZU-tudni) nőnemű felét ARURU-nak, vagy közismertebb nevén TIÁMAT-nak hívták. (TI- az élet, AMA az anya). Ő volt "AZ ŰR RAGYOGÓ ANYJA". Később, ezt a női princípiumot különféle alakokban-pl sárkány!- képzelik el.

Mindkét név a VIZEKET jelenti, az édesvizet, a távoli édesvízi tengereket , a folyókat, forrásokat, tavakat, kutakat, a hím aspektus, a szakadékos tengeri mélységeket, a sós vizet, talajvizet a női rész, a teremtett világokban. A Világ ebből az "ŐSVÍZ"-ből sarjadt. (ami nem olyan víz, mint itt, hanem egyfajta képlékeny folyadék, mátrix. )

Apszu folyók képében a tengerbe ömlött, így megtermékenyítve Arurut, s ezáltal együtt hozták létre az első isteneket. Itt nyugodtan elmondhatjuk, hogy ez volt az ÉLET ŐSOKA. Tehát, önmagában megtermékenyítette önmagát, és létrehoztak immár különvált női és férfi minőséget.

Másképpen, MUMMU(megszemélyesített SZÓ , a teremtő SZELLEM és a SZÉL ) összevegyítette őket, így jött létre LAHMU és LAHAMU, a LAGMA -istenek, a két kaotikus szörnyeteg. ŐK VOLTAK az ún. ŐSELEMEK.

Az ő utódaik lettek a következő istenpáros: AN-SAR és KI-SAR. Velük együtt megszületett már a FELSŐ VILÁG , AN-SAR képviselte, és az ALSÓ VILÁG, KI-SAR képviseletében. A kettőt egymástól az ÉGBOLTOZAT választotta el.

A KOZMIKUS azaz RENDEZETT VILÁG ISTENHÁRMASSÁGA

Itt már három részre tagolódik a MINDENSÉG. AN-SAR és KI-SAR gyermekei lettek : ANU - az ÉG, ENLIL - a LEVEGŐ, ENKI (vagy ÉA) - a FÖLD személyében az égi, a levegő-föld és a vizi szférák testesültek meg.

ÉSARRA a KOZMOSZ, tehát a RENDEZETT VILÁG 3 fő részre különíthetők el: ÉG, LEVEGŐ, FÖLD, ennek felel meg az istenhármasság, akik a kozmosz egy-egy részének urai.

El kell képzelnünk azt, hogy ekkor még hatalmas erők feszültek mindenkiben. Az utódok óriási robajjal teremtettek, hozták létre a saját gyermekeiket. Elég nagy volt a hangzavar. APSZU és ARURU/TIÁMAT elhatározta hát, hogy megszüntetik ezt a világot, azaz elpusztítják gyermekeiket és azok gyermekeit. (ugyanis a VAN-ságban nincs hangzavar meg mozgás sem, furcsa volt az állandó hangoskodás, de nem csak az, hanem a nem tudatosan irányított ERŐ is, amit az utódok nem tudtak kezelni tapasztalat és bölcsesség hiányában! )

"Gúzsba velük, rontás fejükre, hogy megkötve-igézve moccanatlan tűrjék ősi hatalmunk erejét."

De az ISTEN-UTÓDOK szembeszegültek őseikkel, ezzel kezdetét vette az isten-háború.

ENKI/ÉA legyőzte Apszut, az ŐSKÁOSZ férfi felét. ÉA varázskört (erőteret)vont Apszu köré, "álmot öntött" rá, és a víz mélyére süllyesztette az álomba kövültet. (Megölni nem tudta, de úgymond "megbénította", mintha egy sztázis kamrába tette volna. A sztázis kamra tulajdonképpen egy kristálytechnológiával létrehozott időbuborék, amiben jóval lassabban telik az idő, mint kívül. Kb 30 perc telik el bent, miközben kint a külső világban 30.000 év pereg le.) Ma már találtak is ilyenek a világ minden táján, tehát később is alkalmazták ezt a "varázslatot".

A harc megindul a "régi" és az új istenek között. A régiek vezére a kétarcu KINGU, az alvilág istene.

ÉA elfoglalja Apszu tengerét, és ott palotáját Apszunak nevezi el.

Ennek szívében, központjában állott a Szent Fáklya, ami nem mást hordoz, mint a következőket:

ÉLET, IGAZSÁG, HALHATATLANSÁG, INTELLIGENCIA, ÉLESELMÉJŰSÉG, TUDÁS, BÖLCSESSÉG, INSPIRÁCIÓ , MEGVILÁGOSODÁS

A szent iratok azt mondják, hogy minden VILÁGKORSZAK VÁLTÁSNÁL van egy olyan NÉP(kultúra), aki az adott világkorszak váltásnak a FÁKLYÁJA, VEZÉRHAJÓJA. Ez azt jelenti, hogy abban az országban történik meg először az átalakulás az új világkorszakra, s így ennek az országnak a népe MUTAT PÉLDÁT a többi nemzetnek.

A tenger mélyén az Apszu szívében nemzette MARDUK-ot, a BÖLCSEK BÖLCSÉT, az ISTENEK ESZÉT.

De Tiámat-tal, a női ŐSKEZDET-tel, Mélység Anyjával, Mindenek Szülőjével ő sem mert szembeszállni. Tiámat még 11 tengeri szörnyet teremtett, ezek vezetését Kingura bízta. Az istenek tudták, hogy a harc nagyon is kétes kimenetelű lehet, ezért összeültek tanácskozni az ÉG-ben, UBSUKINNA-ban, hogy mitévők legyenek.

Végül MARDUKOT bízták meg, ő viszont csak akkor vállalta, ha az ÖSSZES ISTENSÉG NEKI ADJA A HATALMÁT, magyarán uralkodik felettük.

A sumer Teremtés-eposz szerint ELŐSZÖR AN/ANU, majd egy későbbi változatban ENLIL, a babiloni változat szerint pedig MARDUK volt, aki elvállalta a Tiámattal való megmérkőzést. (Ez utóbbi a babiloni változat, szerintem viszont ENLIL kellett legyen a vállalkozó!) , testéből teremtette az ég, a föld, a tengerek épületét.

"Az idők elején, a szent napokban

folyókat ástak az emberek.

Országaik istenei,

Anu, Enlil, Éa

kimérték a sorsokat.

Tanácsba gyűltek ENLIL és az istenek,

Közöttük ült Samas is.

Istár, az isteni úrnő, a nagy,

úgyszintén köztük trónolt.

A királyság, az Országok fölötti,

nem volt még emberé -

istenek osztoztak meg az uralmon.

Földieknek király-urává az istenek GILGAMEST tették...."

(Rákos Sándor fordítása)

Marduk MEGHATÁROZZA Anu, Enlil és Éa istenek szerepét

(Meghatározta a saját teremtői szerepét és helyét??? Ez épp olyan, mintha a gyermek megmondaná az apjának, aztán meg a nagyapjának!-hogy mostantól hol a helyük! ) kijelöli a csillagok pályáját, végül utasításai szerint ÉA=ENKI (az apja) megöli Kingut, s VÉRÉBŐL megteremti LULLU-t, azaz az ELSŐ EMBERT(aki nő volt és férfi is egyben) ( a sumer LU-LU szóból, jelentése emberi nem), hogy SZOLGÁLJA AZ ISTENEKET! Tehát, az első EMBER szolgának teremtődött, az alvilág istenéből!? Ez lenne a KRISZTUSI vagyis KRISTÁLY VÉRVONALUNK? Az ISTENEKET KÉT CSOPORTRA OSZTOTTA, s ezek felépítik Babilon városát és templomait. Érdekes ez a két csoportra osztás.... itt máris a megosztás a lényeg s nem ez együtt-tevés? Később az asszír változat Marduk nevét mindenhol MARDUK mint ASSUR isten nevével helyettesíti, vallási, politikai megfontolásból (Marduknak egyébként vagy 50 neve van!) 

"Marduk fegyvereket készít, neki tulajdonítják az ÍJAT, BUZOGÁNYT, KARDOT.

Marduk győzött, Tiámat/Arurut KETTÉHASÍTOTTA...az ŐSANYÁT. " 

Innen

A káosz sötét. Sötét belül a fejünk is, ahol legfontosabb szervünk az agyunk van. Sötét az anyaméh is, ahol a gyermek kifejlődik. Ha felnézel éjjel a csillagos égboltra, talán elképzelésed lehet a káoszról a milliónyi csillaggal és bolygókkal. 

 Az eredeti angol szövegben a káosz szót használja a fejetlenség helyett. Nem mindegy...

A káosz mint létra...

Hmmm...van min gondolkozni!

Mi a jó a teremtés, vagy az istenek, akik az embert teremtették? Hová akarok eljutni? Meddig megyek a fantáziámmal?

A találékonyság és a szív... Többet ér a varázslatnál? 

Meddig vagy hajlandó elmenni? 

Képes vagy kinyílni az ismeretlenre? 

Szóval...gondolkozz el te is!

Szólj hozzá

Tudatosság