2016. dec 04.

Barátnők az ünnepben

írta: P.Gabriella
Barátnők az ünnepben

Már sok éve hagyománnyá vált, hogy mi barátnők összejövünk advent vasárnap előtti szombaton és mind lelkileg, mind fizikailag feltöltődünk és alkotunk. Adventi koszorúinkat készítjük el. Kinek-kinek állapota, tetszése szerint. Kimegyünk a kertembe és metszünk koszorú alapnak vesszőt. Néha gyertyát is öntünk. Idén ez elmaradt. Örökzöldet is szedünk, csipkeággal egyetemben. Ki-ki hozza magával a díszeket, ami még kíván a koszorúján. Akinek akad ideje az még ajtódíszt is készít.

Mint házigazda apró saját készítésű meglepetéssel is készülök. Tavaly virágmag, Drót angyalka és egy kis levendula csokor lett a meglepetés. Idén Luca-búza (saját tönköly) edénnyel, Női Szentség teám és a magam készítette ajakbalzsam lett a kis csomagban. Persze kényeztetjük is magunkat finom étellel (húsmentes): most fehér babos, sütőtökös, árpás, garam masalás egytál volt. Lányok hoztak sütit, sósat. Ital: gyógynövény tea mézzel és forró almaital volt. Sok a beszélgetés,külön ülés, tanács, segítőkészség. Mindig nagy örömmel tölt el.

20161204_130155.jpg

Hagyományosan az adventi koszorú elkészítése egyszerű, de belül megmozgató átrendező erejű ténykedés. Kör alak a Boldoganya ölelése, benne a kereszt Isten. Közepén a csipkebogyó Jézus vére. 4 méhviasz gyertya, ami a négy Nap ünnepet szimbolizálja. Néhány zöld ág és kész.

Aki netán nem állt még készen az ünnepekre, borús hangulatban volt, az merít ilyenkor egy kis lélekerőt és ihletet. De legnagyobb örömre, hazaviszi családjának a szép saját koszorút.

Szólj hozzá

Boldogasszony