2016. sze 15.

Gondoskodás mellünkről

írta: P.Gabriella
Gondoskodás mellünkről

breastmassage.jpg

Intim témához nyúltam, de megéri, mert úgy érzem nagy szükség van rá. Mellünk fontos jelképe nőiségünknek, nagyságától függetlenül. Már a szoptatással változás következik be a bőr állagában és a mell tónusában. Sokaknál a tejmirigyek elhalása, vagy kiürülése lapossá teszi. A változó kori tünetek, szintén nem segítenek a rugalmasság megőrzésében. Mostani világunkban rémisztő betegségként nőtte ki magát a mellrák. Amellett, hogy sokat tehetünk fizikailag is ennek megelőzéséért és szép mellünk megőrzéséért, azért most már azt is el kell fogadnunk, hogy  lelki gondjainkat is meg kell oldanunk. Ami sajnos nagyon mélyen is gyökerezhet, sok életre visszamenőleg is. Nem ígérhetek gyors javulást, vagy gyógyulást, de kitartással, elszántsággal mind egészségileg, mind esztétikailag sokat javíthatunk mellünk állapotán, vagy megelőzhetjük ezeket a tüneteket. 

o1.jpg

Most készült el mell masszázs-olajom, ami egy kellemes és hatásos segítség a mell masszírozásánál. Persze biztos boltban is hozzá juthatunk megfelelő olajhoz.

emlokben_levo_nyirokcsomok.jpg

Miért is fontos a mell masszázs?

Mert hónaljunktól a mellünkig tele vagyunk nyirok mirigyekkel, amikben megfelelő mozgás vagy masszírozás hiányában megragadnak a mérgek. Egy teljes testre kiterjedő nyirokmasszázs is nagyszerű! A masszázs segít kiüríteni a nyirokrendszeren át a megakadt mérgeket. 

breastmassage3.jpg

Milyen is a jó masszázs? 

 

Mindenképpen nagyon gyengéden végezzük. Szinte simogatva. A fenti kép megmutatja lépésről-lépésre. Ahol kell, támasszuk alá másik kezünkkel a mellet.

Vannak jóga pózok is, melyek segítenek a mell feszességének és izmai rugalmasságának megőrzésében. A jóga a mély izmokat is megmozgatja és segíti a nyirok rendszer tisztulását is.

Ezek az ászanák kivitelezhetők otthon is. Fontos hogy csak addig feszítsd és nyújtsd az izmaidat, amíg kényelmes. 

 

gd065.jpg

Már teljesen elfogadott a melltartók hordása. Legtöbbször belekényszerítjük mellünket egy abroncsba önszántunkból. A push-up, vagy drótos, szivacsos és műszálas fajták, sem szellőzni, sem természetes mozogni nem hagyják a mellett, amivel stresszeljük azt. Egy szivacs vagy drót nélküli pamut melltartó elég kényelmes lehet, amíg nem tudunk megszabadulni tőle. Mindig válasszunk megfelelő méretet. Most már a legtöbb fehérnemű boltban hozzáértő eladók annak, akik szívesen segítenek. Persze dinamikus sportolásnál nem mellőzhető egy jól tartó, erős pántos melltartó. Mikor hazaérkeztél, minél előbb dobd le és hagyd szabadon melled. Ha lehetőséged van rá, napoztasd is rendszeresen! Próbálj meg éjjel ruha nélkül aludni, hogy tested szellőzhessen! Vásárolj, vagy készíts természetes dezodort, mert a kommerszekben nagyon sok a méreg.

441806554_8a4a412b36.jpg

A tusolásnál a hideg-meleg vizes váltott fürdővel stimulálhatod a vérkeringést és egy durvább szizál kesztyűvel, vagy fürdő kefével, óvatosan át is masszírozhatod szappanozáskor a melleid.

Légy kedves magaddal és szeresd annyira önmagad, hogy szakítasz időt a fentiekre!

 

 

Szólj hozzá