2018. jún 06.

Málna-Mimóza boldogság ital

írta: P.Gabriella
Málna-Mimóza boldogság ital

mimoza.JPG

A perzsa selyemakác a mimózák alcsaládjához tartozik. Angolul Boldogság Fájának is hívják. Nem véletlen. Látványa, illata azonnal kikapcsol és örömmel, boldogsággal tölt el. Annyira finom, ahogyan a szellő ide-oda borzolja égnek álló makrancos rózsaszín virágát. A fú gyógyító része a virág és a fakéreg. A virág inkább hangulat emelő és bú ölő, a kéreg erősebb nyugtató és inkább leláncolja kissé a lelket és a szívet, mikor nagy nyomorúságban, szomorúságban, álmatlanságban vagy aggódásban van.

img_4953.JPG

A kínai medicina úgy is ismeri, hogy szelíden mozgatja a qi-t és a vért és ez különösen segítő azoknak, akik feszültek, panganak és elakadás van a májban. 

A málna magas C-vitaminban és ásványi anyagokban, nem beszélve arról a gyönyörről, amikor a szádban szétolvad, betöltve minden ízlelő bimbódat. 

Szóval ez egy boldogság ital!

img_4954.JPG

Szóval egy nagy marok málnát, 5 mimóza virág szirmait és egy evőkanál mézet egy magas edénybe tettem. Felöntöttem kevés vízzel és turmixgépben (botturmixszal) összetörtem folyékonyra. Lehet érezni a mimóza ízét.

img_4955.JPG

ix-chel.png

Egészségedre!

Szólj hozzá

Ital