2016. dec 31.

Kerecsen ünnep - a Sólyom üzenete

írta: P.Gabriella
Kerecsen ünnep - a Sólyom üzenete

15731781_183888508751352_3884163381741482412_o.jpg

Eltartott egy darabig, amíg megformálódtak a szavak és leírtam. Nehéz az érzéseket leírni. Sokszor nincs is szó rá. 

A Kerecsen ünnepen szólt hozzám Földanya és a növények. Szavuk lágy volt, egyértelmű és határozott. Nem parancsolnak Nekünk, csak kérnek. Kérik, hogy merjük választani a változást. Merjünk kilépni a föld ezer éves pusztításából. Mindössze megszületésünkkel is, már pusztítjuk a földet. Végtermékeink vannak, fogyasztunk és pusztítunk. Minél idősebbek vagyunk, annál jobban. 

 Kérnek, hogy tapasztaljuk meg az alternatív gazdálkodási módokat, próbáljuk ki, akár kicsiben is. Aki elkezdi, az úgyis megkap mindenféle segítséget.

 Ne hallgassunk az újrahasznosításra, mert ezzel csak környezet szennyezésünket próbálják bűntelenné tenni. De nem az. Sokszor az újrahasznosítás még környezetszennyezőbb, mint az újra termelés. Hagyjátok abba a túlzott fogyasztást! Olyan helyen vásároljatok, ahol kimérve kapjátok az árut, akár üvegbe is. A gazdálkodótól jobban jártok. Vigyetek magatokkal már használt nylon vagy vászon zacskót és abba tegyétek az árut. Ne vegyetek műanyag üveges vizet, mert semmi értelme. Ha nagyon tartasz a szennyeződéstől és nem hiszel az áldás erejében (pedig nagyon hatásos ezt mondhatom), akkor vegyél egy egyszerű víz szűrőt. Vagy igyál forralt vízből gyógyteát, ízesítetlenül.

Jézus mondta:

Mégsem értitek-é, hogy minden, a mi a szájon bemegy, a gyomorba jut, és az árnyékszékbe vettetik?

A mik pedig a szájból jőnek ki, a szívből származnak, és azok fertőztetik meg az embert.

Máté 15:17-18.

A növények áldozatot hoznak felénk. Nekik is van lelkük, de elvállalták, hogy az ember fejlődése érdekében meghozzák ezt a felajánlást. Ha nem fejlődünk, nincs felismerésünk, nem vagyunk eléggé tudatosak, akkor semmibe vész áldozatuk. (Az állatokkal éppen így van.)

Kérnek minket, hogy józan ésszel, értelemmel és bölcsességgel éljünk. A természet lényei már nem találnak búvóhelyet és alkalmas életteret. Hívjuk vissza a tündéreket, manókat azzal, hogy nem tervezzük, csupaszítjuk és műveljük túl a kertünket. Mindig legyen egy érintetlen zúg. Csalános, bodzás, csipkerózsás vagy valami ilyesmi. Idővel megjelennek majd a csodalények. A föld rendszeres feltörése, pusztítja a humuszt, a termőréteget. A falevél nem szörnyeteg, amit el kell égetni. Hasznos humusz lesz belőle, ami otthont ad az apró lényeknek. Gomba fonalak kezdenek el terjeszkedni, amik segítik a talaj gyógyulását. 

Hallgassátok Ti is meg mit mondanak. Ha van szabad egy órád, ülj ki a szabadba és csak figyelj! 

Figyeljetek oda napjaitokra. Mi az ami felesleges? Tegyétek fel a kérdést? Meg tudom másképpen is oldani? Mi az a határ, amit meg tudok szabni a lemondásban, anélkül, hogy szenvednék tőle. Később majd tovább lépsz, ha már fel vagy rá készülve, többet tapasztalsz. A komfort zónából való kilépés nem más, mint megismerni a csodát, ami kívül van. 

Így kívánok Nektek Áldott, megismerésekkel teli és nagy békességben telő Újesztendőt!

Szólj hozzá

Természet Tudatosság Tanítás